★★★★★ ★★★★★
9.7 (11 beoordelingen)
Een keer uitproberen?

Dat kan! Bij Rigoletto Manege Groningen kun je een proefles volgen tegen een scherp tarief. Je kunt dan meedoen met een groepsles op een moment dat het jou en ons past. Zo ervaar je hoe leuk paardrijden is en hoe leuk het is om op de Rigoletto Manege Groningen te zijn.

  • Proefles jeugd met rijervaring: € 14
  • Proefles jeugd zonder rijervaring: € 20
  • Proefles volwassenen met rijervaring: € 15,50

Je kunt maximaal 1 proefles afnemen. Wil je niet meedoen met een groep, dan kun je een privéles boeken. De kosten hiervoor bedragen €35 les les.

Direct inschrijven proefles

Startersles voor de jeugd (vanaf 7 jaar)

Voor kinderen vanaf 7 jaar die wil leren paardrijden hebben we Starterslessen. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het paardrijden. Dit doen ze in een klein groepje van maximaal 5 leerlingen. De gehele les duurt een uur: een half uur in de rijbaan en een half uur voor opzadelen en afzadelen. Na minimaal 10 lessen kijken we of de kinderen kunnen doorstromen naar reguliere groepslessen.

Een losse Startersles voor de jeugd kost € 22,50. Je kunt ook een strippenkaart kopen van 5 Starterslessen voor € 100.

Ik wil een Startersles

 

Starterslessen voor volwassenen

Je bent nooit te oud om te leren paardrijden.

Volwassenen die willen leren rijden, geven wij het liefst een aantal privélessen. Hier krijg je de basis uitgelegd en kun jij ervaren hoe leuk je paardrijden vindt. Je leert de volgende vaardigheden:

  • het paard poetsen, hoeven krabben en opzadelen
  • met een paard lopen
  • het paard sturen
  • van stilstand naar stappen
  • van stappen naar stoppen
  • een klein drafje te maken

Wanneer je deze vaardigheden beheerst, ben je in staat om met een groepsles mee te doen. Natuurlijk kun je ook doorgaan met privélessen.

Een losse Privéles kost € 35. Je kunt ook een strippenkaart kopen van 4 Privélessen voor € 120.

Ik wil een Privéles

Verschijnt binnenkort

Ponywandelen voor de kleintjes

Kinderen die nog geen 7 jaar zijn maar heel graag op een pony willen rijden kunnen binnenkort ponywandelen op iedere eerste zondag van de maand.

Ponywandelen bij Rigoletto Manege Groningen is momenteel nog niet mogelijk, maar we zijn enthousiast om dit op korte termijn aan te gaan bieden. Houd hiervoor onze website en onze Facebookpagina in de gaten.

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn om paard te mogen rijden?

Vanaf 7 jaar kun je bij de Rigoletto Manege paardrijlessen volgen. Kinderen die jonger dan 7 jaar zijn, kunnen binnenkort op de eerste zondag van de maand ‘ponywandelen’ onder begeleiding van hun ouders en aanwezige vrijwilligers.

Je overigens nooit te oud om te beginnen met paardrijden.

Welke kleding en attributen heb ik nodig?

Het is verplicht om een cap te dragen op onze manege. Deze kun je bij ons lenen. Als je begint met paardrijden heb je geen professionele kleding nodig. Het is handig om gemakkelijk zittende kleding, laarzen of sportschoenen te dragen. Draag geen korte broek of een spijkerbroek. Mocht je reguliere paardrijlessen gaan volgen, dan kun je passende kleding en attributen aanschaffen, zoals een cap, bodyprotector, zweepje, rijlaarzen, etc.

Is paardrijden risicovol?

Paardrijden brengt net als elke sport risico’s met zich mee. Het is ontzettend belangrijk dat je weet wat je doet, want een paard is geen speelgoed. Door paardrijlessen te nemen leer je hoe je paarden kunt lezen en het beste kunt behandelen. Draag altijd goede bescherming, zoals een passende cap en een bodyprotector en vraag om hulp als je ergens over twijfelt. Er zijn vaak mensen in de manege aanwezig om je ergens mee te helpen. Ben je onder de tien jaar, dan raden wij aan om maximaal 1x per week paard te rijden. Uit onderzoek is gebleken dat veelvuldig paardrijden op jonge leeftijd de kans op bekkeninstabiliteit op volwassen leeftijd vergroot.

Met de juiste opleiding kun je de risico’s tot een minimum beperken, maar paardrijden zal nooit risicoloos zijn.

Beoordelingen
Wat leden over ons zeggen
10
“Goede manege, leuke sfeer, kom er al jaren :)”
10
“Leukste manege ooit!”